Дългоочакваният ремонт на нагънатия като хармоника участък на автомагистрала Тракия“ между

...
Дългоочакваният ремонт на нагънатия като хармоника участък на автомагистрала Тракия“ между
Коментари Харесай

Започва ремонт на участъка хармоника по магистрала Тракия

Дългоочакваният ремонт на нагънатия като хармоника участък на автомагистрала „ Тракия “ сред Оризово и Стара Загора ще стартира в понеделник идната седмица, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. 

Прогнозната стойност на ремонта единствено в посока Бургас е 89 млн. лева, което прави по 1,7 млн. лева на километър за посока.  „ Тази сума е по-голяма от цената от 1,35 млн. лева на километър за построяването на същия сектор, само че това е обикновено, тъй като оттогава до през днешния ден разноските за труд се усилиха съвсем двойно “, разяснява пред Нова телевизия Иван Досев от Агенция „ Пътна инфрраструктура “. Първоначалните проекти ремонтът да бъде завършен за три месеца няма да могат да бъдат осъществени, добави той.

Както е известно общо 52 км от най-дългата автомагистрала у нас е в тежко положение и доста неравности в двете направления, заради което придвижването по нея е лимитирано до скорост от 90 км/ч. Ограничението беше въведено през септември 2018 година  

Първият сектор, който ще бъде освежен е в посока Бургас, сред километър 156 и 168 и е с дължина 12 км. Очаква се неговият ремонт да бъде завършен до началото на ноември, тъй като той е в относително по-добро положение и не належащо построяването на нова основа. След това – в случай че времето разреши – ремонтните действия ще продължат нататък по шосето, разяснява Досев. Следващите сектори обаче са в по-тежко положение и ще лишават повече време, предизвести той.

Цялата права на Автомагистрала „ Тракия “ сред Оризово и Стара Загора се строи поетапно от няколко държавни управления, като стартира още през 1995-та година по времето на Жан Виденов. Окончателно е приключена през  2007 година Ремонти досега по нея не са правени
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР